Blog

Τα τελευταία μας νέα

One size fits all? Don’t think so…

Standard Post with Image

Smartphone, Tablet, Phablet, Laptop… η αγορά του Web Design & Development σύντομα θα αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις της αγοράς για συνεχώς νέες διαστάσεις και συσκευές με πρόσβαση στο web. Πολλοί άνθρωποι του χώρου ισχυρίζονται ότι στα επόμενα χρόνια θα είναι αδύνατο για κάθε επιχείρηση να προβλέψει και να ανταποκριθεί στις συνήθειες περιήγησης όλων των πελατών της και θα πρέπει να «χάσει» τους επισκέπτες από μια ομάδα συσκευών για να «κερδίσει» αυτούς από μια άλλη ομάδα… Υπάρχει εναλλακτική?

Becoming Mobile Friendly

Η επιλογή της Google να αναβαθμίσει τον αλγόριθμό της το 2015 ώστε να κατατάσσει ψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα (SERPs) Mobile Friendly Websites,  αντικατοπτρίζει τη στροφή των καταναλωτών προς τη χρήση smartphones και tablets. Πολύ συχνά, ένας καταναλωτής που βρίσκεται στο γραφείο του θα επιστρέψει στην ιστοσελίδα που επισκέφθηκε μέσω κινητού ενώ βρισκόταν στο λεωφορείο για να συνεχίσει την αναζήτησή του. Επομένως, είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να προσφέρει εύκολη πρόσβαση από κάθε συσκευή καθώς και μια συνεπή εμπειρία στον επισκέπτη.

RWD

Το Responsive Web Design (RWD) δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό για κάθε website. Με αυτή τη προσέγγιση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ιστοσελίδας ανταποκρίνονται στο περιβάλλον και τις συνήθειες πλοήγησης του κάθε επισκέπτη, ανταποκρινόμενοι στο μέγεθος της οθόνης, τον προσανατολισμό και την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί.

H πρακτική προβλέπει τη χρήση ευέλικτων πλεγμάτων και layouts, εικόνων και κώδικα CSS (Cascading Style Sheets) για τον έλεγχο της εμφάνισης της ιστοσελίδας. Στα πρώιμα στάδια του, το responsive design προέβλεπε την αυτόματη προσαρμογή του προσανατολισμού της ιστοσελίδας, μεταπηδώντας από μια τρίστηλη σε μια δίστηλη εκδοχή του ίδιου περιεχομένου.

Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ευέλικτα. Οι εικόνες μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ανάλυσης, ενώ πολλές προγραμματιστικές πλατφόρμες όπως οι Joomla και Wordpress, προσφέρουν responsive  templates για τους λιγότερο εξοικειωμένους developers.

Γιατί να το επιλέξετε;

Το RWD σας επιτρέπει να προσεγγίσετε όλους εκείνους τους επισκέπτες που βρίσκονται on-the-go, χωρίς να αυξάνει υπερβολικά το κόστος διαχείρισης. Η εμπειρία του επισκέπτη βελτιώνεται και μαζί με αυτή το conversion rate της ιστοσελίδας σας. Ο χρόνος που εξοικονομείται τόσο για το χρήστη όσο και για την επιχείρησή σας είναι βαρύνουσας σημασίας όταν η αγορά κινείται σε ταχύτατους ρυθμούς.

Αν θέλετε να μάθετε τι απαιτείται για να βελτιώσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες επικοινωνήστε με την ομάδα της Honest Partners ή επισκεφθείτε μας.

Σχετικά Άρθρα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK